Social Media Assistant

Lite om oss först

StickerApp är ett bolag inom digitalt tryck och e-handel, och har marknader i USA och Japan samt över hela Europa. Hos oss får kunden göra egna klistermärken och telefonskal online på ett snabbt och enkelt sätt. Det är framförallt designers och småföretagare som handlar av oss, men även en hel del privatpersoner. Sen starten 2006 har vi vuxit till att bli över 70 anställda, och omsätter årligen runt 200 Mkr  (vi är globalt ledande på vår marknad). Vi har ett mindre kontor i USA, men de allra flesta av oss sitter på huvudkontoret i Lomma. Under hösten 2021 flyttar vi till helt nya och superfina lokaler, inredda av arkitektbyrå.

Vi på StickerApp är ett avslappnat gäng som tycker såhär: att få ha kul och vara kreativ är ganska viktiga delar av jobbet. Vi tror helt enkelt att resultatet blir bättre då. Och att oavsett vad ens roll är, så är alla precis lika viktiga för att StickerApp ska gå så bra som möjligt. Kolla gärna in oss på stickerapp.com och caseapp.com, och även våra instagram-konton @stickerapp och @caseapp, för att få en känsla för vilka vi är.

Vad vill vi ha?

Vi är på jakt efter en Social Media Assistant. Tjänsten består av två lika viktiga delar: att sköta vår Instagram samt att genomföra egna samarbeten med artists och designers.

Om vi börjar med Instagram. Du är självklart van vid det, och duktig på det också. Och du håller dig uppdaterad om och har koll på nya trender och funktioner. Din uppgift? Att ta bilder och spela in videos till Galleriet, Stories och Reels – allt med en iPhone. Vilket innebär att du behöver vara bra på smartphones med. Du kommer att behöva leta fram materialet (klistermärken som håller rätt nivå) bland alla ordrar som läggs hos oss. Det innebär att du snabbt ska kunna känna igen vad som är StickerApp-igt. 

Du kommer att jobba med planeringsverktyget Later, för att planera och skapa alla inlägg. Där skriver du även captions. På engelska. Vilket vi också vill att du är ganska (väldigt) bra på. Eftersom vi har vår tonalitet, måste du även kunna skriva i enlighet med den.

Men till den andra delen. Det här med artists och designers. Vi letar alltid efter nya duktiga människor att göra samarbeten med. Ditt jobb? Att hitta och kontakta dom, och arbeta fram collaborations som båda parter är nöjda med. Utöver att leta fram nya artists, ska du även ha kontakt med befintliga. Det gäller framförallt för de poster du gör i Later – du behöver alltid pejla med upphovsmakaren innan du publicerar något material.

Du ska:

  • Ha en grundläggande kunskap om att arbeta i Photoshop och Illustrator
  • Jobba med effekter för att höja nivån på olika sticker designs
  • Skapa ett bra flöde på vår IG
  • Kunna ta fram två till tre inlägg varje dag
  • Ha ett kreativt och visuellt tänk
  • Scouta nya talanger för collabs
  • Gärna ha erfarenhet av olika rit-appar och rittekniker samt ha printvana


Vem är du då?

Du är så klart duktig på att filma och fota. Och har ett öga för for olika art styles och känna igen en design som håller hög kvalitet. Dessutom gärna ett intresse för klistermärken (inget måste, men ett plus). Som vi nämnde ovan, är flytande engelska i tal och skrift ett måste. Inte bara för att du sköter vår Instagram, men för att du kommer ha kontakt med artists världen runt. Det innebär även att du behöver vara ganska trevlig och social av dig. Då passar du bättre in med oss också. I din roll som Social Media Assistant kommer att jobba självständigt och rapportera uppåt, men ingå i ett team med några andra precis lika trevliga och sociala människor.

Tror du att du skulle passa som StickerApps nya Social Media Assistant? Ta ett par bilder du tror skulle passa i vårt flöde (behöver inte vara på klistermärken) och skicka tillsammans med ditt CV till mejladress: rekrytering@stickerapp.com
Urval sker löpande.