Intervju med Qvickly - rebrandning med stickers

Qvickly är ett etabletat företag inom betallösningar. Med stora konkurrenter i branschen har Qvickly gjort en lång resa i sin rebrand. Där vi på StickerApp fått förmånen att hjälpa dem med att öka sin varumärkesbyggande strategi - klistermärken var en självklarhet. Låt oss höra hur deras tankar går om resa och hur de kommer att använda stickers i företaget på olika sätt. 

Markus som är produkt & utvecklingschef tog sig tid att sitta ner över en “kopp kaffe” tillsammans med oss och berättade om deras strategi. Kanske du som läser detta får några nya ideer!

Låt oss se vad Qvickly har att säga:

  • Kort vilka är ni och vad är er specialitet?

Vi har Sedan 2003 hjälpt våra kunder att få betalt på ett enkelt sätt. Qvickly erbjuder checkout, fakturaköp, fakturaservice och inkasso. Det är inte produkterna i sig som gör Qvickly unikt utan det är hur vi tillsammans med våra kunder bygger lösningar och skapar betalmagi. Vår styrka ligger i de anpassade lösningarna där traditionella betalströmmar inte riktigt räcker till.

  • Varför använder ni klistermärken i er rebrand?

Klistermärken är ett smart och roligt sätt att visa upp vem man är. Alla uppskattar klistermärken, även de mest skeptiska älskar det när det väl delas ut. Man blir lite gladare av klistermärken helt enkelt! Det är ett effektivt sätt att nå ut och ett ypperligt sätt att visa vem man är. De kan anpassas efter ens behov i färg, form, användningsområden och skapa unika uttryck, precis som våra betallösningar!

  • Hur har ni tänkt använda klistermärken?

Klistermärken är en fantastisk enkel produkt att ta fram, det gör att användandet av det blir väldigt brett. Alla våra datorer är nu märkta med vår nya logotyp och syns på alla kundmöten. Genom att lätta upp med klistermärken så förmedlar vi vad vi står för på ett bättre sätt. Det passar väldigt bra in i vem vi är och vill förmedla.

Det är även en perfekt liten gåva att dela ut vid kundmöten och uppskattas av våra blivande och nya kunder. Att få ett snyggt klistermärke med en text på baksidan som ett litet visitkort är något som skapar ett större kom-ihåg värde än ett traditionellt visitkort exempelvis.

Just nu håller vi även på att sätta upp en butik där våra besökare kan testa våra betallösningar, där är klistermärken en produkt som man kan klicka hem, du testar vår produkt och får ett litet klistermärke på posten.

Qvickly Branding Laptop stickers.

Visa upp vilket som är ditt företag med ett snyggt klistermärke

Qvickly Stickers in a shelf.

Dekorera kontoret med företaget logga

  • Vad ser ni för fördelar med klistermärken i er rebrand/varumärkesbyggande?

Att använda klistermärken i vårt brandingarbete gör att vi når ut med vårt nya varumärke i fler kanaler och syns på ett otroligt roligt och kreativt sätt. Varje gång vi tar upp datorn, varje gång någon går förbi ett klistermärke som satts upp. Fördelen med att använda klistermärken är att det är uppskattat, syns och är otroligt lätt att skapa med hjälp av StickerApps enkla beställningsflöde.

  • Varför blev vi på StickerApp er partner förklistermärken?

StickerApp har ett bra rykte av hög kvalité, enkelt skapande och snabba leveranser. Priset var egentligen inte den avgörande faktorn även om det är väldigt bra. För oss handlar det om att hitta en stabil partner som levererar kvalité i hela processen. Från design till leverans och hållbarhet.

  • Har ni något favoritmaterial eller add-on?

Att trycka på baksidan är otroligt kreativt och skapar användningsområden som man tidigare inte tänkt på. Ett traditionellt klistermärke är aldrig fel, men det är extra kul om man använder material som skapar lite effekt i form av spegelmatt.

Qvickly logo sticker on a laptop.

Qvickly använder stickers när de visar sin nya logga

Laptop sticker with Qvickly logo and some candy.

Laptop stickers med Qvicklys nya grafiska profil

Hur arbetar du som företagare med stickers?


Är du en företagare som vill sticka ut i mängden och få din verksamhet att synas? Då är klistermärken eller stickers ett utmärkt verktyg för att nå ut till din målgrupp. Genom att använda stickers kan du på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt skapa en stark varumärkesidentitet och sprida ditt budskap på olika platser.

Det finns många olika sätt att använda stickers på och möjligheterna är nästan oändliga. Så oavsett om du vill synas på stan, på dina produkter eller på din bil så kan stickers hjälpa dig att göra det på ett stilfullt sätt. Så vad väntar du på? Ta chansen att göra din verksamhet synlig och skapa en stark varumärkesidentitet med hjälp av stickers!

 

Skrivet av: Henrik 2022-04-13