Så fungerar det - Specialmaterial och möjliga effekter

Vi trycker fyrfärgstryck på alla våra material för att ge bästa kvalité på färger och du som kund ska bli så nöjd som möjligt!

Vi har mängder med olika specialmaterial att trycka egna klistermärken på, som t.ex holografisk, självlysande i mörkret, spegelvinyl, vilket skapar härliga effekter på klistermärket när du gör ditt eget

Nedan hittar ni en visualisering av material och trycklager och information om hur vi trycker olika effekter. 

Vad består Stickerapps klistermärken av när man skapar ett eget

Vilka lager består ett klistermärke av?

 1. Basmaterial/Specialmaterial - Är det som skapar effekten på klistermärket t ex holografisk, spegel eller glitter. Tyvärr kan vi inte kombinera olika material och effekterna uppstår genom tryck och laminat. 
 2. Vitt tryck - Detta är ett vitlager som trycks under de färger som ska förbli en solid färg och där det valda materialet inte kommer lysa igenom (den gråa delen på bilden). Vitlager gör det även möjligt att trycka en solid vit färg på våra specialmaterial. 
 3. 4 färgstryck - Det är här er design på klistermärket kommer in i bilden. Det kan vara att ni valt att ladda upp en färdig bild/logga/text eller så skapar ni ett klistermärke direkt i vår editor. Om ni har valt ett specialmaterial finns det möjlighet att applicera denna effekt på olika delar av er design. Vad ska man tänka på för att få bästa effekt? Se listan nedan
 4. Laminatet. Vi har två olika laminat, “matt laminat” och “glansigt laminat”. Matt laminat ger klistermärket en matt effekt där effekten från special materialet dämpas. Laminatet känns något lenare och ger en lyxig yta. Glansigt laminat ger klistermärket en glansig yta och gör att effekten från special materialet syns tydligare.

Få bästa effekt när man gör ett klistermärke:

 • Delar som är transparenta eller vita i er fil trycks inte och special materialet kommer därför synas på dessa delar.
 • Delar som har färg utan vitlager kommer tryckas med effekten ovanpå färgen. Det medför att t ex gul färg som trycks på spegelmaterial se den ut som guld! (Vid beställning skriver ni till oss hur ni vill ha det, t.ex “alla gula delar i specialmaterial” för att dessa delar ska få effekten)
  Få inspiraton här på Stickerapps instagram-konto och vårt inspirationskonto
 • Färgade delar som trycks på ett vitlager kommer bli solida och special materialet kommer inte synas igenom.
  (Skriv vid beställning: t.ex “alla blåa delar solida” för att de blåa delarna ska tryckas utan effekten och täckas).
 • Tips! För att kommunicera detta kan ni skapa ett extra lager i er fil där alla delar som ska vara solida finns som dubblett i en tydlig färg. Döp lagret till “solida delar”. (Ladda upp PDF-filen som en vektor-fil direkt vid skapandet av klistermärket ). 

Om ni har några frågor angående möjliga effekter eller har några andra frågor får ni gärna kontakta oss:
Mail: info@stickerapp.se

Användningsområden Skapa eget klistermärke Material klistermärken


Material

Visa alla (7)