Så fungerar det - Specialmaterial och möjliga effekter

Vi trycker 4 färgstryck på alla våra material. 

På våra specialmaterial, som t.ex. holografisk, går det att få olika effekter. 

Nedan hittar ni en visualisering av material och trycklager och information om hur vi trycker olika effekter. 

  1. Specialmaterial, t.ex. holografisk, spegel etc. Tyvärr kan vi inte kombinera olika material och effekterna uppstår genom tryck och laminat. 
  2. Det vita trycket. Detta är ett vitlager som trycks under de färger som ska förbli en solid färg och där det valda materialet inte kommer lysa igenom (den gråa delen på bilden). Vitlager gör det även möjligt att trycka en solid vit färg på våra specialmaterial. 
  3. 4 färgstryck. Det är här er design kommer in i bilden. Om ni har valt ett specialmaterial finns det möjlighet att applicera denna effekt på olika delar av er design. 

Detta gäller på följande:

  • Delar som är transparenta eller vita i er fil trycks inte och special materialet kommer därför synas på dessa delar. 
  • Delar som har färg utan vitlager kommer tryckas med effekten ovanpå färgen (t.ex kommer gul färg trycks på spegelmaterial ser den ut som guld (se fler exempel här: https: //www.instagram.com/stickerappinspo/ och här https: / /www.instagram.com/stickerapp/)) Skriv t.ex “alla gula delar i specialmaterial” för att dessa delar ska få effekten. 
  • Färgade delar som trycks på ett vitlager kommer bli solida och special materialet kommer inte synas igenom (Skriv t.ex. “alla blåa delar solida” för att de blåa delarna ska tryckas utan effekten och täckas).

—> För att kommunicerad detta kan ni skapa ett extra lager i er fil där alla delar som ska vara solida finns som dubblett  i en tydlig färg. Döp lagret till “solida delar”. (Skicka PDF-filen som en vektor-fil). 

 

4. Laminatet. Vi har två olika laminat, “matt laminat” och “glansigt laminat”. Matt laminat ger klistermärket en matt effekt där effekten från special materialet dämpas. Laminatet känns något lenare och ger en lyxig yta. 

Glansigt laminat ger klistermärket en glansig yta och gör att effekten från special materialet syns tydligare.

Om ni har några frågor angående möjliga effekter eller har några andra frågor får ni gärna mejla oss: info@stickerapp.se. 


Material

Visa alla (10)