Intervju med @enoxart

Iain Spanhake (AKA @enoxart). Han beskriver sin stil som en mix av popkonst, graffiti, popkultur, 80- och 90-tals tecknade serier och tidig skatekultur med en touch av japansk Kawaii. Det är sött, men har också en kantig/skämtsam vibb. Han skapar främst inom digital illustration, men experimenterar också med blandade tekniker på duk och trä. Han har deltagit i mural festivaler och galleriutställningar i sitt hemland, Nya Zeeland.

Iain Spanhake (AKA @enoxart). Artis of the month at StickerApp.

Konstnär för månaden Iain Spanhake

Tackkort juli @enoxart på StickerApp

Tackkort juli 2023 av @enoxart

Vi frågade Iain - @enoxart några frågor...

Möt Iain, en konstnär som blandar den rebelliska andan från graffiti, tidig skatekultur och den nostalgiska charmen hos 80/90-talets popkonst till fängslande klisterark, som tar dig till en värld av urbana kreativitet och levande nostalgi. Utforska hans noggrant designade skapelser och bära med dig en bit självuttryck, äventyr och ikonisk estetik vart du än går.

  • Hur skulle du beskriva din stil?

Kantig, trippig, färgstark och rolig. Min stil är som en konstig blandning av alla mina inspirationer och erfarenheter som krossats samman över tiden. Sättet jag beskriver min stil är en mix av popkonst, graffiti, popkultur, 80-talets/90-talets tecknade serier, tidig skatekultur med en touch av japansk kawaii. Den är söt, men har också en sorts kantig/lurig vibe över sig.

 • Vem eller vad är din största inspiration/er?

Jag inspireras mycket av kultur - allt från filmer, spel, musik, serier, skateboardåkning, bilar, design och mer. Jag finner också mycket inspiration från människor - de du ser på gatan, i köpcentret eller restaurangen. Alla har den här rika personligheten som ibland är lite knasig, eller elak, eller mjuk, eller konstig, och jag gillar att på något sätt förmedla de personligheterna genom karaktärerna jag skapar.

Andra konstnärer är också en stor inspirationskälla, som det fantastiska duon 123KLAN som jag stötte på i början av 2000-talet. De lyckades förena sin otroliga graffiti-konstgatustil med grafisk design för att skapa superdjärva och rena designer och karaktärer som är tidlösa. Några andra konstnärer som jag stalkar inkluderar:

 • Greg Mike
 • Bu Monster
 • Thumbs (läs intervju på engelska)
 • Sweyda (läs intervju på engelska)
 • Matt Gondek
 • ClogTwo
 • SkullFace

 

 • Hur började allt?

Jag har ritat hela mitt liv! Så långt tillbaka jag kan minnas har jag alltid velat vara en konstnär och dela min konst med andra. Jag är så peppad över att kunna göra det varje dag. Jag fyllde mina matteböcker med teckningar i skolan innan jag tog min examen i grafisk design. Jag arbetade på förlag, tryckerier och byråer i över 20 år, sedan hoppade jag in i illustration på heltid 2022 och har haft jättekul sedan dess.

 • Har du något tips för dem som börjar?

Jag tror att en stor utmaning för konstnärer som börjar är att jämföra sig med andra. Jag kämpar fortfarande med det själv! Börja skapa konst bara för dig själv. Tänk på vad du skulle vilja se, lägg din egen känsla i det du skapar och oroa dig inte för mycket för hur det kan komma ut eller uppfattas av andra. Var dig själv och njut av processen!

 • Favoritapp/program?

Svårt val mellan Procreate och Adobe Fresco.

 • Varför använder du StickerApp?

Fantastisk kvalitet, kundservice, beställningsprocess och mängden material som finns tillgängligt är galet!

 • Vad är ditt favoritklistermaterial? varför?

Jag måste välja holografiskt material med dess färgstarka färgskiftande finish. Jag tycker om att använda det på vissa delar av klistermärkena för att hålla det intressant.

 • Hur använder du klistermärken för ditt eget företag/personliga varumärke?

Jag skapar alltid klistermärkespaket som jag säljer i min webbutik!

 

Tack så mycket Iain, hoppas att få se fler klistermärken med din superhäftiga konst snart. Du kan följa honom på Instagram @enoxart

Känner du dig inspirerad att trycka klistermärken?

Känner du dig inspirerad att skapa dina egna klistermärken? Ja, nu är det dags! Ta fram din kreativitet och tryck dina coola illustrationer på ett klistermärke. Kom igen, det är dags för dig att vara kreativ! Vi har massor av material för klistermärken för att få rätt utseende. Kolla in detta - har du tänkt på hur många användningsområden ett klistermärke har?

 

skapa anpassade klistermärken

Skriven av Nora 2023-06-30