Placeholder

Gör egna transparenta klistermärken

Det perfekta valet när du vill vara lite transparent… 

Transparenta klistermärken passar perfekt till designs som kräver en genomskinlig effekt. Du kan alltså själv välja vilka delar av ditt klistermärke som ska vara genomskinliga. På så sätt får man en cool effekt när klistermärket appliceras och delar av bakgrunden syns där klistermärket sitter.

Varför älskar vi genomskinliga stickers?

  • De blir snygga, stilrena etiketter till burkar och andra behållare
  • De passar perfekt till dricksglas och koppar
  • Man kan printa på baksidan av stickern. (Ja, det går att skriva ut på baksidan av själva pappret)
  • Du kan även välja semi-transparent effekt, skriv då en kommentar så hjälper vi dig!

Gillar du idén men behöver lite inspiration?

Transparenta klistermärken passar perfekt till etiketter på olika typer av glas när du vill ha en stilren, minimalistisk look. De passar även bra som dekoration på fönster och har du en egen butik kan du sätta de på skyltfönstret. Då kan du göra reklam på fönstret utan att det blir för plottrigt. 

 


 

Glansig eller matt laminat?

Glansiga klistermärken

Letar du efter det klassiska klistermärket med en len och glansig yta? Då är det klistermärken med högglansig laminat som är det rätta valet för dig. Det är ett hållbart material som tål solljus och passar därmed utmärkt utomhus.

Matta klistermärken

Är du på jakt efter ett klistermärke med slät och mjuk yta – utan att ändra färgmättnaden? Matta klistermärken har en satinyta som inte reflekterar ljus. Du kan använda matt laminat över exempelvis holografiska eller glittriga klistermärken för att tona ner effekten av materialet. Klistermärken med matt laminat gör sig bäst inomhus och ska helst inte exponeras för direkt solljus.

Glansigt och matt laminat kan användas på alla material förutom 3D/Epoxy och Återvunnet papper 

Die cut eller kiss cut - Du väljer!

Vänta, vad är die cut?

Die cut är en term som används inom bland annat klistermärkes-branschen som berättar hur man beskär eller stansar klistermärken. Ska man översätta det kan man säga kontur- eller figurskuret. Vilket innebär att klistermärket, hela vägen igenom pappret, kommer vara utskuret anpassat efter ditt klistermärke.

Och kiss cut?

Kiss cut eller toppstansat är, till skillnad från die cut, enbart skuret genom vinylen men inte pappret på baksidan. Klistermärket kommer alltid ha ett fyrkantigt papper eller ark bakom. Oberoende om du väljer toppstansat eller konturskuret klistermärket kommer de se exakt likadant ut när du klistrar upp det.

Självklart kan vi skriva ut runda, ovala, fyrkantiga och alla andra former på klistermärket

transparent klistermärke på flaska - StickerApp

Genomskinligt klistermärke med en hunds Skalle och ögon - StickerApp

Fiskskelett i påse på ett transparent klistermärke - StickerApp

Detaljerna i klarhet

Först och främst få inte panik när du får hem dina klistermärken och det ser ut som ett vanligt vinylklistermärke. Pappret på baksidan av ditt klistermärke är vitt, men när du tagit av detta ser du att klistermärket är transparent. Kom bara ihåg att skriva en kommentar om vilka delar av klistermärket som ska vara transparent så tar vi hand om resten.

 

  • Möjlighet att printa på baksidan
  • Flerfärgstryck + vitt
  • Transparent film i polypropylen, permanent klister
  • PET PET-laminat skyddar mot väder och sol
  • 2-4 års utomhusbruk
  • PVC fritt

 

 

Pris från 302 kr för 107 st