Skillnaden RGB & CMYK

RGB och CMYK är två olika färgvärden. RGB används för skärmar, exempelvis datorskärmar, och kräver bakgrundsbelysning. CMYK används för tryck, bland annat för klistermärken. För att färgerna i din fil ska överensstämma så bra som möjligt med färgerna på det slutgiltiga klistermärket rekommenderar vi att du skapar din fil i CMYK. Har du inte skapat ditt klistermärke med CMYK går det att konvertera filen genom olika program eller hemsidor.

Vi printar i CMYK och rekommenderar därför att du konverterar dina filer så att färgerna överrensstämmer i tryck. Det kan annars bli en viss färgskillnad i RGB-filer som sedan printas i CMYK.

Skillnaden på RGB och CMYK.

RBG i Tryck? Nej tack

RBG är färgvärden för skärmar, bland annat datorskärmar eller mobiltelefoner. Dessa färgvärden går inte att trycka, då det kräver bakgrundsbelysning. Vi använder en 4-färgs CMYK-utskrift och rekommenderar därför att du skapar din fil i CMYK-färger.

Användningsområden Skapa eget klistermärke Material klistermärken

Förbereda filen

Visa alla (11)