Vad är skillnaden på matt och glansigt?

Klistermärken har blivit allt populärare på senare tid och med god anledning - de är ett enkelt och effektivt sätt att förbättra och anpassa allt från företagsprodukter till personliga tillbehör. En av de vanligaste frågorna som uppstår när det gäller klistermärken är valet mellan matt och glansigt laminat. I detta blogginlägg kommer vi att titta på vad som skiljer de två laminatvalen åt och vilka användningsområden som passar bäst för varje alternativ.

Klistermärken med matt laminat

Matt laminat ger en mjukare och mer dämpad yta till klistermärkena, vilket gör dem perfekta för användning inomhus eller i områden med begränsat ljus. När ljuset träffar matta klistermärken reflekteras det inte lika mycket som på glansiga klistermärken, vilket ger en mer subtil effekt. Matt laminat passar särskilt bra för klistermärken som ska användas på produkter som vanligtvis inte utsätts för direkt solljus eller vatten, såsom pappersprodukter, presentkort eller väggdekaler. Det är också det bästa valet för klistermärken som innehåller text eller fina detaljer, eftersom det inte finns någon reflektion som kan störa läsbarheten.

Stickers med glansigt laminat

Glansigt laminat ger klistermärken en skarp och reflekterande yta, vilket gör dem idealiska för användning på utomhusprodukter som fordon, fönster och skyltar. Den glansiga ytan reflekterar ljus bättre, vilket gör att klistermärkena ser mer livfulla ut och ger en högkvalitativ finish. De är också vattenavvisande och tål direkt solljus, vilket gör dem lämpliga för utomhusbruk. Glansigt laminat är också perfekt för klistermärken som är mer visuella och grafiska, eftersom reflektionen förstärker kontrasterna mellan färgerna och ger en mer dramatisk effekt.

Matt eller glansigt - du väljer

Valet mellan matt och glansigt laminat på klistermärken beror på var och hur klistermärkena ska användas. Matt laminat ger en subtil och mjuk effekt, vilket gör dem bäst lämpade för inomhusbruk eller på produkter som inte utsätts för direkt solljus eller vatten. Glansigt laminat ger en livlig och högkvalitativ yta, vilket gör dem idealiska för utomhusbruk eller på grafiskt rika klistermärken. Oavsett vilket laminat du väljer kan du vara säker på att klistermärkena kommer att vara av högsta kvalitet och leverera det utseende och den känsla som du önskar.

 

Skrivet av: Henrik 2022-03-22